Ifølge legenden kom denne klassiske drink til verden i slutningen af 1890erne, i Cubas Daiquirí bjerge, da en amerikansk ingeniør fandt på denne kendte rom-baseret cocktail for at tilfredsstille gæsternes tørst, når ginnen var sluppet op.


Lidt historie om Daiquiri

Rommen som mange kender den, kommer fra sukkerrør fra Caribien. Særligt i Cuba har rommen en helt særlig status som “cubansk mælk”, hvilket nok gjorde fødslen af drinken helt logisk og lige frem. Efter drinkens tilkomst til verden blev Havana, cubas hovedstad, til noget af et daiquiri mecca, hvor også den frosne daiquiri blev perfektioneret, men mere om det en anden gang.

I sin reneste form, desværre sjældent set på de danske caféer og barer, er Daiquiri simpel men en ret så sublim blanding mellem sødme fra rommens sukker og syrligheden fra den friskpresset citronsaft. Hemmeligheden til en god Daiquiri er ikke kun balancen mellem ingredienserne, men at man anvender friskpresset citronsaft.

Opskriften

60 mL
30 mL
15 mL

Yet Another White Rum
Friskpresset Citronsaft
Simple Sugar Sirup
Citronskive

Sådan gør du:
Rom, citron saft og sirup kommes i en shaker, og rystes krafting med 1-2 isterninger. Derefter hældes det over i et koldt cocktailglas, som det der anvendes til Martini, og pyntes med en citronskive.

Simpelt og ligetil, velbekommen


Shop din drink

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Indkøbskurv
Hejsa, er du 18 år? Du skal være 18 år for at handle hos Great Nordic. Bekræft venligst nedenfor, hvis dette er tilfældet :)
Scroll to Top