Havanas svar på en Mint Julep er blevet en af de nye klassikere. Som YET ANOTHER af Hemingway’s favoritter fra Cuba, er den traditionelle mojito lavet ved at blande og støde mint, lime, sukker og hvid rom sammen i et highball-glas. Nogle versioner tilfører tilsidst lide danskvand.
Lidt historie om Mojito
Mojitoen, Havanas friske svar på en Mint Julep, er blevet den nye klassiker på alle sydens feriesteder. Yet Another af Hemingway’s cubanske favorit cocktails, er mojitoen traditionelt set lavet ved blande mynteblade, lime og sukker og mose det sammen, ideelt set med hvid rom, hvor nogle versioner af cocktailen til sidst tilføjer danskvand.
Cocktailen kan alternativt også laves ved brug af en shaker. Her blandes ingredienserne sammen i en Boston-shaker, og rystes hårdt. Derefter hældes blandingen op i et koldt highball-glas, uden at filtrere det, og man kan ligeledes toppe denne af med danskvand.
Opskriften
40 mL
20 mL
60 mL
Yet Another White Rum
Friskpresset Limesaft
Danskvand
rørsukker
limeskriver
mynteblade
isterninger
Sådan gør du:
Kom den friskpressede limesaft, rørsukkeren og en håndfuld mynteblade i et highball glas, og mos det sammen til sukkeret er opløst. Hældes Yet Another White Rum i glasset, og fyld det derefter med isterninger og 2-3 limeskiver. Til sidst toppes glasset af med danskvand og garnish med en hel myntekvist.
Simpelt og ligetil, velbekommen
Tips: For at få mere duft ud af myntekvisten, kan man slå bladene lidt, inden de sættes i cocktailen.