Vi skal idag lave en af de helt gamle klassikere, når det kommer til drink. Vi kender den alle, har alle prøvet den, de fleste af os nok også prøvet at få for meget af den … Det er vores alles elskede Cuba Libre, en sand, simpelt og alligevel elegant klassiker inden for bartenderens univers.


Lidt historie om Cuba Libre

Vi starter som altid med at kigge lidt på historien om dagens drink. Drinken er i dag af en ældre generation, det betyder også vi skal lidt tilbage i tiden for at finde dens rødder. Ifølge historien, legenden om man vil, startede hele galskaben i 1900 tallet, da en kaptajn fra den amerikanske hær var udstationerede i Havana, under den Spansk-Amerikanske krig. 

Kaptajnen skulle efter sigende, på en bar for de lokale cubanere, have hældt Cola i hans rom glas, dernæst have presset lime i, hvorefter han har løftet glasset fyldt med resultatet af hans kreativitet, og ikke mindst intellektualitet, og skålet i baren hvor han sad på spansk, med ordene, “Por Cuba libre”, der oversat til dansk bliver, “For Cubas frihed”.

Simpelt, sjovt og i god stemning blev legenden altså født.

Opskriften

60 mL
180 mL
0,5

Yet Another White Rum
Kold Cola
Citron
citronskive
isterninger

Sådan gør du:
Pres saften fra den halve citron i et isfyldt highball glas, og kom derefter citronen i. Tilføj så Yet Another White Rum og top drinken af med cola. Pynt til sidst drinken med en citronskive. Simpelt.

Simpelt og ligetil, velbekommen


Shop din drink

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Indkøbskurv
Hejsa, er du 18 år? Du skal være 18 år for at handle hos Great Nordic. Bekræft venligst nedenfor, hvis dette er tilfældet :)
Scroll to Top