Denne klassiske cocktail blev efter sigende originalt lavet af den britiske flåde, som et middel mod skørbug, ved at blander deres gin og citronsaft de havde på skibet.  Navnet kommer fra en kork-skrue lignende ting, kaldt “Gimlet”, som blev brugt til at åbne de tønder hvorpå de havde deres citronsaft.


Lidt historie om Gimlet

I denne drink er citronsaften helt central for dens smag, og som vi nu ved, dens oprindelse. Her oprindeligt “lime cordial” som er en sødmefyldt citronsaft, som blev introduceret af Lauchlin Rose of Scotland i 1867, for lige præcis at forhindre den fremtrædende skørbug hos sømænd som tilbragte meget tid på vandet.

Af Gimlets findes der mange variationer, men nogle af de beskrivelse af drinken som datere længst tilbage, fortæller om en drink som er halv gin og halv lime cordial. Dette er selvfølgelig meget afhængig af personlige præferencer, hvorfor nogle opskrifter også inkludere danskvand og sågar anvender nogle opskrifter ren citronsaft, som bestemt giver drinken en meget defineret kant; her er også en teske sukker eller ½ teske af simple sugar sirup nødvendig, for at tilføje bare lidt sødme til drinken.

En sukkerkant på glasset kan også tilføje både et smags- og visuelt boost til drinken.

Opskriften

40 mL
40 mL

Yet Another Gin
Lime Cordial el. Citronsaft
citronskive

Sådan gør du:
I et mixerglas omrøres gin og citronsaften – husk på ikke at ryste gin – sammen med isterninger. Gennem en strainer hældes nu væsken ned i et koldt cocktailglas. Press saften fra citronskiven ned i drinken.

Simpelt og ligetil, velbekommen


Shop din drink

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Indkøbskurv
Hejsa, er du 18 år? Du skal være 18 år for at handle hos Great Nordic. Bekræft venligst nedenfor, hvis dette er tilfældet :)
Scroll to Top