Vodka Martini, en klassiker blandt klassikere. Også kendt som Vodkatini er denne klare og smagsmæssigt raffineret cocktail overgået sin søskende Gin Martini i popularitet omkring 1950’erne. I dette har ingen mindre en James Bond og vodka-brands spillet stor rolle, da drinken blev trukket ind på diverse barer som en del af den stillet mainstream.


Lidt historie om Vodka Martini

En Vodka Martini bør rystes, i skarp kontrast til hvad man gør med en Gin Martini der omrøres (Mere om hvorfor dette er sådan senere). Det er, muligvis med indvirkning af James Bond, generelt foretrukket med en rystet Vodka Martini med isterninger. Her skal man sørge for at sortere isen fra igen, så drinken ikke tyndes ud.

Flere variationer findes også af denne drink. Her er isæt udtrykket “dirty” brugt. I denne variation spiller smagen af oliven en større rolle, og giver din Vodka Martini et lidt – frækt – kick. Også udtrykket “bone-dry” kan anvendes, hvor man de fleste ingredienser (alle, med undtagelse af vodkaen) udgår fra drinken. Man shaker altså vodkaen for at køle den til behagelig drikketemperatur.

Opskriften

60 mL
15 mL

Yet Another Vodka
Dry Vermouth
citron twist
grøn oliven

Sådan gør du:
Kom vodkaen og vermouth i en shaker fyldt ⅓ med isterninger. Ryst nu shakeren kraftigt i 10 sekunder. Herefter hældes væsken, gennem en strainer, ned i et koldt cocktailglas. Tag nu citron twisten og kør den langs glassets kant, klem den derefter over drinken og kom den i glasset, alternativt kan man komme 1-2 grønne oliven i glasset.

Simpelt og ligetil, velbekommen

Dirty Vodka Martini: Kom fra de grønne oliven 5-10 mL saft i shakeren.

Bone-dry Vodka Martini: Fjern alt med undtagelse af Vodka fra opskriften


Shop din drink

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Indkøbskurv
Hejsa, er du 18 år? Du skal være 18 år for at handle hos Great Nordic. Bekræft venligst nedenfor, hvis dette er tilfældet :)
Scroll to Top