Denne klassiske cocktail kan dateres helt tilbage til midt 1800-tallet, i mange forskellige varianter. Fælles for alle disse varianter, og grundlaget for drinkens forfriskende syre, er den friskpresset citronsaft, som giver drinken karakter og gør den passende både i stuen om vinteren og på terrassen i sommerperioden.


Lidt historie om Whisky Sour

Den helt klassiske Whisky Sour kan spores helt tilbage til i midten 1800-tallet, og kan i dag findes i utallige variationer. Det vigtigste i en Whisky Sour, og en af de helt grundlæggende smagselementer, er den friskpressede citronsaft, der giver cocktailen både sin næse, mund og udseende. Selvfølgelig også det der ligger til grund for navnet.

En traditionel Whisky Sour laves med Bourbon, der er med til at tilføje sødmen som komplementerer syrligheden fra citronen, men kan sagtens også laves med blended whisky som Yet Another Whisky. Cocktailen skal altid rystes og serveres traditionelt set i et sour glas, men et almindeligt lowball glas eller highball glas fyldt med isterninger, kan også klare jobbet helt til perfektion.

Whisky Sour er med sin friske citronsaft godt syrlig, uden at whiskyens fylde og varme undertrykkes af dette. I stedet komplimenterer ingredienserne i cocktailen hinanden og skaber en meget behagelige karakter. Selvom man ikke er whisky-drikker, kan denne drink give grobund for en helt ny kærlighed til whisky og dens varme, hele året rundt.

Opskriften

5 cL
3 cL

2 cL

Yet Another Whisky
Friskpresset Citronsaft
Simple Sugar Sirup
citron eller appelsin skive
maraschino kirsebær

Sådan gør du:
I en shaker hældes alle ingredienserne sammen med 2-3 isterninger. Ryst nu shakeren kraftigt i cirka 15 sekunder. Derefter hældes cocktailen i et koldt lowball glas fyldt med hele isterninger. Pynt den derefter med en lime eller appelsinskive, og maraschino kirsebær.

Simpelt og ligetil, velbekommen

Boston Sour: Tilføj 1 cL æggehvide inden cocktailen rystes og  “dry-shake” den kraftigt i 10 sekunder, derefter tilføjes 2-3 isterninger og ryst den kraftigt igen i yderligere 10 sekunder. Cocktailen vil nu efter rystningen få en lækker skummet top.


Shop din drink

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Indkøbskurv
Hejsa, er du 18 år? Du skal være 18 år for at handle hos Great Nordic. Bekræft venligst nedenfor, hvis dette er tilfældet :)
Scroll to Top